answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Ket [755]
2 years ago
7

Read the passage, "How the Golden Carp Learned to Fly" and answer questions 1-4 1. Which statement BEST summarizes the passage?

* 1 point A golden carp teaches her school how to fly. A golden carp learn how to become a good leader. A school of carp disagrees about finding a new home A school of carp struggles to find a new home far away from the dangers of humans.
English
1 answer:
kicyunya [14]2 years ago
5 0

Hello. You forgot to show the excerpt to which this question refers. The excerpt is:

Alongside the ocean in the mouth of a wide river lived a school of carp in many colors—blue and gray, white and red—and the leader of them all was a carp of a rich golden color, with scales that glistened in the sunlit waters. The golden carp had lived in that harbor all her life and watched with concern as the human port town grew thick and dense like riverweed. People dredged the bottom of the river to make way for massive ships and developed a taste for carp. They cast down their terrorizing twine nets over the sides of their ships, eager to feast upon what they considered a delicacy. With a heavy heart, the golden carp determined it was time to search for safer waters, for it was early spring and time for her to find a hidden place to lay her eggs. Some carp objected to leaving the only home they had ever known, fearing unknown dangers more than their enemies at hand, but the golden carp was determined.  

The golden carp led the school through the wide, deep body of the river city. “Don’t look back,” she told them. “Swim upstream at all costs, as fast as you can.” She hoped against hope that beyond a bend in the river, they would find a safer haven, for their very future depended upon it. Farther upstream, the river narrowed and there were no longer any ships—only small fishing boats from a nearby village. Most carp felt relieved, but the golden carp urged them to press on. “There are still too many hungry people living near these waters for my comfort.” Some carp agreed, but many more elected to stay behind, and most ended up served on plates with grated radish and a splash of soy sauce.  

Muscles aching, tailfins flapping, the golden carp and her stalwart companions swam on. Their bodies and minds were tired as they swam higher and higher upstream, fighting against the current, into the foothills. Here, too, they were hunted, surrounded by the fishing rods and reels of country farmers. Around a bend they heard the thudding rush of water churning and saw that they had come to the foot of a towering waterfall. The golden carp saw the jagged rocks above, judged that no humans could live above the water line, and set her sights on leaping to the top where she knew she and her eggs would be safe. She swam and leapt as high as she could, but it was not high enough. Undaunted, she attempted her jump again and again until she shot into the sky and landed in a pool of water at the top, where she laid her eggs. The fish who remained below claimed the golden carp was magical and had turned into a flying dragon. They argued it was useless to try and shrugged their fins. But the few who kept trying eventually joined her, and they and their offspring lived there at the top for many generations in perfect safety.

Answer:

A school of carp struggles to find a new home far away from the dangers of humans.

Explanation:

The text shown above shows a region where the carp felt threatened by the presence of human beings, who seemed to be increasingly prominent in the place.

Because of this threat, some carp decide to form a school and migrate to other environments where they can live safely.

The journey that carp face is not easy and makes them go through many difficulties, until they find a place where they can live in peace and security.

You might be interested in
Based on the story which statement would muybridge most likely agree with?
suter [353]

Answer:

The correct answer is D. Hope this helps! God bless you!

Explanation:

7 0
2 years ago
In the song “Revolutionary Tea,” the phrase “on the dark and boiling tide” is most likely meant to convey _____.
Vladimir [108]
The colonists' righteous anger toward the monarchy.
3 0
2 years ago
Read 2 more answers
How are Yun Ok's character traits—demonstrated in her quest to obtain the tiger's whisker—going to help her accomplish her goal
podryga [215]

The correct answer is; She learned the trait of patience on her quest to obtain the tiger's whisker.

Further Explanation:

Yun Ok had to wait 6 months to gain the trust of the tiger so that she could get a whisker. She had been having trouble reconnecting with her husband after he returned home from war. She did not care if it was dangerous going into the lions den as long as it brought back her husband.

She had to learn to be patient and trust the tiger to not hurt her. Most importantly, she had to gain the trust of the tiger. This took time and then she understood that she had to take time and have patience with her husband before things would return the way they once were at home.

Learn more about the story "The Tiger's Whisker" at brainly.com/question/13126761

#LearnwithBrainly

6 0
2 years ago
Which line from "Lather and Nothing Else." best reveals internal conflict?
malfutka [58]
A conflict is a decision you are having trouble making. Internal conflict is a conflict that you are having with yourself, internally- or in your head. 

<span>"And it would be so easy to kill him. He deserves it. Or does he? No!"
</span>Would be your answer, in this case.
7 0
2 years ago
Read 2 more answers
Based on how the stage directions are used in this excerpt from act I, scene I of Richard III, what is likely the main purpose o
Finger [1]
The correct answer for the question that is being presented above is this one: "to provide information about how the characters should move or speak onstage." Based on how the stage directions are used in this excerpt from act I, scene I of Richard III, the main purpose of providing stage directions in a drama is to provide information about how the characters should move or speak onstage
7 0
2 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • The guidewords for the word "feign" are ______.
    6·2 answers
  • The coach, who has ten years' experience, has agreed to lead our team.
    7·2 answers
  • Read the paragraph. Our school is considering mandating school uniforms next year. The student government supports school unifor
    6·2 answers
  • In the story " A Day's Wait," what does the nickname "Schatz" reveal about the father's feelings for his son?
    9·1 answer
  • Which sentence from the text BEST supports the idea that Aiden's success in his seventh grade English class had a lasting impres
    12·1 answer
  • Which excerpt from the passage “Equal Justice Under Law”: Thurgood Marshall” most effectively illustrates that Marshall rightful
    11·2 answers
  • How does paragraph 15 help develop Urashima's point of view? Use two details from the story
    14·2 answers
  • What impression do you get from the life of Evelyn Glennie
    10·1 answer
  • What are some examples of foreshadowing in House Taken Over by Julio Cortazar?
    15·1 answer
  • 5)
    14·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!