Answer:
Helmer Torvald wants his wife Nora to be the type of wife who will depend on him for assistance and in whatever she does. He wants her to be incapable of living without him.
By calling her by different names, animal and bird names, Helmer is asserting his superiority and power over her, representative of the society's stand on patriarchal notions.
Explanation:
In Henrik Ibsen's "<em>A Doll's House</em>", Helmer calls Nora by various nick names as his way of asserting his authority over her. through the images of the bird and animals names, he is imagining himself as a protective figure in her life, the one to depend on and the masculine help that Nora needs to survive. Through the name calling, he is not only asserting his power but also dehumanizes her to a certain level. he sees himself as superior to her feminine being, incapable of surviving without a stronger presence. The only time he ever calls her by her name is to scold her. Other than that, he uses the nicknames, depicting his personal convictions of maintaining the gender roles in the society and family of those times.
Answer:
The chosen speech was "Address at Rice University on the Nation's Space Effort."
Explanation:
The chosen speech was "Address at Rice University on the Nation's Space Effort," due to the historical and technological importance that this speech has for the country.
In this speech, President John F. Kennedy reinforces the importance of Americans in supporting the United States' space program program and shows the government's ambition to do an unprecedented and extremely daring act: to make man step on the moon.
We know that this event was extremely important for our history, showing how the human being is capable of great achievements through an intense study. In addition, it showed how scientific advancement in a country depends directly on the support of the population and government investment, that is, the speech shows how the government, citizens and researchers must be united in the same objective, so that the country can achieve objectives increasingly daring.
Answer:
1.Mary isn't prettier than Stella.
3.A jackal isn't clever than fox.
Answer:
A - "in India . . . it was used as an offering in religious and magical ceremonies"
B - "the first written record of sugar"
Explanation:
From the passage, the details that would best fit in a summary of the passage would be options A and B because they contain the necessary details to sum up the entire passage.
From the passage, it is told that sugar was first recorded in India as being used as an offering in religious ceremonies.
It is explained in the passage that the ancient Sumerians first traded with the people of Harappa and Mohenjo in sugar but unfortunately the writings from that period are still not being able to be read.
Answer:
The statement that is the most respectful and credible in supporting teen ownership and use of smartphones is:
News and information outlets such as Onlinecolleges.net report that 47 percent of students have used a mobile app for learning.
Explanation:
In order to make a respectful and credible statement you have to be very careful of the vocabulary and writing structure that you use, besides reliable evidence must be used in the sentence to support your idea, Option C follows these parameters while the other three options are to direct and personal or do not land the message they want to communicate.