answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
lana66690 [7]
2 years ago
8

Read the following excerpt from "The Four Hundred Year Old Woman" by Bharati Mukherjee and answer the following question. The pe

ople I write about are culturally and politically several hundred years old: consider the history they have witnessed (colonialism, technology, education, liberation, civil war, uprooting). They have shed old identities, taken new ones, and learned to hide scars. They may sell newspapers and clean your offices at night. Through the evidence in the excerpt above, what is not implied by the author? She cares deeply about the experiences of immigrants around her. Immigrants often take jobs that others do not want. Immigrants often have to change and become new people when they move to America. Many immigrants have witnessed colonialism, technology, education, liberation, civil war, and uprooting before and during their time in America.
English
1 answer:
Nadya [2.5K]2 years ago
3 0

Answer:

Immigrants often take jobs that others do not want.

Explanation:

Bharati Mukherjee in her essay "The Four Hundred Year Old Woman" shows how immigrants have to live in order to lead a normal life away from their native lands. Being an immigrant herself, she relates to the condition of immigrants in their new homes.

Her essay narrates how people displaced from their own homes have to endure sufferings in their new environments. Her subjects are "<em>culturally and politically several hundred years old</em>", with a history of "<em>colonialism, technology, education, liberation, civil war, uprooting</em>". Through the passage, we can see the sense of concern she has for these people, how they had to start afresh and do odd jobs just to lead a life.

You might be interested in
Read the excerpt from "Lise Marie de Baissac."
jeka94

Answer:

D. As a spy in Normandy, Baissac performed a variety of important and sometimes dangerous tasks in order to get in the way of German troops.

Explanation:

8 0
2 years ago
Read 2 more answers
Proofread the following text and insert any missing apostrophes. Astronomers are telling people to be especially watchful this e
ZanzabumX [31]

Answer:

Astronomers are telling people to be especially watchful this evening, as a rare event could be making a very special appearance. The release of energised particles from the sun, coupled with particularly helpful overnight conditions, is predicted to make the Northern Lights (Aurora Borealis) visible much further south than normal. Interviewed earlier today by Chris Ross, Channel Six’s science correspondent, Derwent University’s Professor Andrew Higgins told her that, "It's a once-in-a-decade opportunity that people really shouldn’t miss. Thanks to several fronts of high air pressure, the skies tonight will be particularly clear. Ill is over the moon comes the dawn."

6 0
2 years ago
Read 2 more answers
What is the simile in the following passage: So I brought books to my mom and dad like gifts for a long time. Also, what two thi
Artemon [7]
Books and gifts are being compared.
Simile is when you use "like"
8 0
2 years ago
Based on the article "Introduction to Modern Drama Study," what is a common issue addressed in feminist dramas? the effect a hus
Llana [10]
The answer to the given question above would be the first option. Based on the article "Introduction to Modern Drama Study," the common issue that is addressed in feminist dramas is the <span>effect a husband could have on his wife. Hope this answers your question.</span>
4 0
2 years ago
Read 2 more answers
Common Lit answers tp 2 PLZZZZZ!
anyanavicka [17]

Answer:

A

Admiring

B

Sentimental

C

Compassionate

D

Disapproving

2.

PART B: Record a quote from paragraph 1 that best supports your answer to Part A.

3.

What is revealed about the narrator in paragraph 6? What is the author’s likely purpose for these details?

4.

PART A: As it is used in paragraph 9, the word “peevish” most nearly means:

A

Bad-tempered

B

Amused

C

Hopeful

D

Nauseous

5.

PART B: Which word provides the best clue to the answer to Part A?

A

“‘Nonsense!’”

B

“toss of her head”

C

“wrinkled face”

D

“bloom again”

6.

PART A: What does Heidegger mean by “peculiar advantages” in paragraph 19?

7.

PART B: How does this warning contribute to the theme of the story?

8.

What is the most likely reason the author refers to the bust of Hippocrates in paragraph 3?

9.

PART A: Re-read paragraph 41. What does it suggest about the Water of Youth?

A

It does more harm to those who take it than good.

B

The subjects of the experiment may be imagining its effects.

C

Dr. Heidegger already understands its effects and is only administering it because he is cruel and sinister.

D

Its miraculous effects will likely bring Dr. Heidegger great wealth.

10.

PART B: Which quote best supports your answer to the previous question?

A

“Blushing, panting, struggling, chiding, laughing, her warm breath fanning each of their faces by turns, she strove to disengage herself, yet still remained in their triple embrace”

B

“But they were young: their burning passions proved them so”

C

“Yet, by a strange deception, owing to the duskiness of the chamber, and the antique dresses which they still wore, the tall mirror is said to have reflected the figures of the three old, gray, withered grandsires, ridiculously contending for the skinny ugliness of a shrivelled grandam.”

D

“Never was there a livelier picture of youthful rivalship, with bewitching beauty for the prize.”

Explanation:

4 0
2 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • A(n) __________ leads to a(n) __________, which in turn leads to another event and creates a series, or chain, of plot events.
    15·1 answer
  • In “The Nymph’s Reply” Raleigh criticizes the folly of the ___________________ with a __________________ appraisal of the “seize
    6·2 answers
  • Read the sentence. Mrs. Campbell won’t change the passwords. What does the bolded contraction mean? would it will not was not wo
    10·2 answers
  • What inference about the Haida people’s life experiences can be drawn from the details in this story?
    13·2 answers
  • What is most likely Mr. White's final wish?
    9·2 answers
  • The following diary excerpts, which statement is most clearly using a reference to time to convey a specific tone?
    13·2 answers
  • How do the headings in "Career Planning for High Schoolers," guide students through the text?
    5·2 answers
  • Jared's assignment is to write a counter-argument to Sewell's claim as written in paragraph 1 of "The Selling of Joseph." He is
    14·2 answers
  • An internal condition affecting listening is _____.
    15·2 answers
  • Bakit mahalaga Ang pagsasabi Ng katotohanan ano man Ang maging bunga nito?​
    15·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!