answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
notsponge [240]
2 years ago
15

Pressed tightly against one another, in an effort to resist the cold, our heads empty and heavy, our brains a whirlwind of decay

ing memories. Our minds numb with indifference. Here or elsewhere, what did it matter? Die today or tomorrow, or later? The night was growing longer, never-ending.
–Night,
Elie Wiesel

Which adjective best describes the atmosphere in this passage?

Which excerpt from the passage best reveals this atmosphere?

How does the atmosphere help convey the author’s meaning?
English
2 answers:
nikdorinn [45]2 years ago
7 0

Explanation:

1. Adjective that is best describing the atmosphere in this passage is ''never-ending''. It is showing the readers how the people are feeling about their situation which is also causing a never-ending night. The night was growing longer because of their numb minds and they were questioning themselves when they will die.

2. ''Our minds numb with indifference.'' is the excerpt from the passage that is revealing the atmosphere because the people in the story are indifferent. They are not afraid of death anymore because they know that they will die sooner or later. They are only questioning themselves when will that happen but they are also knowing that it does not matter when. They don't feel any emotions because they had surrendered.

3. This numb atmosphere of the story is showing us the meaning of it. People had found themselves in cold place and they stick together in order to survive the coldness. Their heads are heavy and they are remembering things. The author is showing that in those difficult situation people get indifferent and they can stop worrying about life. At the end of the passage, we can see that their thoughts are not good because they are making the situation even harder for them and causing never-ending night. The more they think, the more night is growing.

Mazyrski [523]2 years ago
4 0

Which adjective best describes the atmosphere in this passage?

Passive

Which excerpt from the passage best reveals this atmosphere?

 "Here or elsewhere, what did it matter?"

How does the atmosphere help convey the author’s meaning?

It shows he has given up.

You might be interested in
Give an example of true love and false love in Romeo and Juliet. What character exemplified true love and how? What character ex
Slav-nsk [51]
Rosaline exemplifies false love because she is only briefly mentioned and never shown, and while Romeo made claims that he loved her, she's forgotten almost immediately after Juliet makes an appearance. Juliet is an example of true love, because Romeo devoted his heart and ultimately his life to her. He even planned to denounce his last name if it meant they could be together
5 0
2 years ago
Identify the theme of the excerpt from Blind and the main or controlling idea of Phineas Gage: A Gruesome but True Story About B
kondor19780726 [428]

The theme of Phineas Gage : courage to fight and survive and that of brain science.

<u>Explanation:</u>

Phineas Gage is a story that tells and speaks about how courageous Phineas was. He was very strong. He had got an injury on his head and it was a big injury. He got a tamping iron shot on his head and it also got hit on his brain and even after that he survived that injury.

Even the doctors were shocked and wanted to study in detail and determine how could he survive even after getting such a big injury. The story also spoke about how courageous and brave Phineas was.

8 0
2 years ago
Which of the following best explains the phrase, "it being more difficult for a man in want to act always honestly"? frugality l
MrMuchimi

Answer:

Wealth makes people virtuous.

Explanation:

Benjamin Franklin's "The Way to Wealth" is a compilation of proverbs as a form of advising people of the ethical codes of maintaining oneself. In it, he advocates the importance of frugality and the securing of personal virtue. He also asserts that this frugal nature of an individual will also lead to his gaining of wealth. The phrase "<em>it being more difficult for a man in want to act always honestly</em>" basically means that a person with wealth will be more virtuous than a person who doesn't. In his opinion, people who are frugal with their expenditure will keep more wealth which will in turn lead to virtue.

7 0
2 years ago
Read 2 more answers
How do the lyrics included after paragraph 7 contribute to the author’s explanation of the American Dream in Hollywood films? Gr
Kruka [31]

Answer:

that wasn't the answer

Explanation:

5 0
1 year ago
Which two forms of rhetoric are used in the example?​
laiz [17]

Answer:

According to Aristotle, rhetoric is: "the ability, in each particular case, to see the available means of persuasion." He described three main forms of rhetoric: Ethos, Logos, and Pathos. In order to be a more effective writer and speaker, you must understand these three terms.

Explanation:

7 0
2 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • nick’s recent arrival at west egg and his intention to stay for only a short time underscore the fact that
    14·1 answer
  • Which sentence is written correctly?
    10·2 answers
  • HELP!!! According to the "Plagiarism and Fabrication Policy" from the University of Minnesota College of Liberal Arts, what are
    8·2 answers
  • Which sentence contains correct capitalization?
    6·2 answers
  • NEED HELP ASAP
    13·2 answers
  • What criticism could modern readers make against Marlow's idea that the worst evil of colonialism is its failure to accomplish a
    6·2 answers
  • In paragraph 22, the author says that our impulse has become to think, “I want to have a feeling; I need to send a text.” How do
    6·1 answer
  • PLZ HELP How is the theme of "appearances can be deceiving" developed in "The Necklace"? IF YOU ANSWER YOU GET BRAINEST!!
    9·1 answer
  • Daedalus is talented <br>evidence​
    14·1 answer
  • He was dismissed for negligence rather than incompetence​
    13·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!