Answer:
irrevocable and vindictive
Explanation:
The damage those rumors did to the actor's reputation is irrevocable, so it is somewhat understandable that he became so vindictive and bitter towards the members of the press who spread lies about him.
irrevocable: this means the rumors caused a lot of damaged that cannot be changed or reversed this is the reason why he has become vindictive(He desires a revenge from those that spread the lies)
Answer:
The third answer.
Explanation:
This is clearly the only one that aligns with the passage given. This in no one entertains as there is no context established to why she explaining her house and disaster around it. She says nothing about workers or sugar plantations so that cannot be assumed from this passage. Lastly, it does not attempt to persaude, otherwise the stilts would be the main focus of the passage.
A; Self discovery occurs in the presence of others.
Ibsen uses drama and irony throughout the play to create the suspense in this passage.
<u>Explanation:</u>
The main consistency of " Doll's House" is dramatic irony. The play revolves around deep irony. There are situations where Nora does realize that the nurse was her only mother and the fact that she was going to leave her children. But the gap between the reality and outside look that is the pretending happy life of Nora, helps the play be more ironic.
The mismatch between the accurate and appearance throughout the play shows the ironic revolution. Ibsen uses drama and irony throughout the play to create the suspense in this passage.