answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
kodGreya [7K]
1 year ago
15

Read the passage from Animal Farm. Once again it was being put about that all the animals were dying of famine and disease, and

that they were continually fighting among themselves and had resorted to cannibalism and infanticide. Napoleon was well aware of the bad results that might follow if the real facts of the food situation were known, and he decided to make use of Mr. Whymper to spread a contrary impression. Hitherto the animals had had little or no contact with Whymper on his weekly visits: now, however, a few selected animals, mostly sheep, were instructed to remark casually in his hearing that rations had been increased. In addition, Napoleon ordered the almost empty bins in the store-shed to be filled nearly to the brim with sand, which was then covered up with what remained of the grain and meal. On some suitable pretext Whymper was led through the store-shed and allowed to catch a glimpse of the bins. He was deceived, and continued to report to the outside world that there was no food shortage on Animal Farm. What is Orwell's main purpose in this passage
English
2 answers:
Rudiy271 year ago
7 0

Answer: to reveal that dictators manipulate others and use deception to further their ambitions.

Explanation:

Orwell's main purpose in this passage is to reveal that dictators manipulate others and use deception to further their ambitions.

Despite the famine and the food situation, Napoleon was well aware of the bad results that might follow if the real facts of the food situation were known, and therefore he decided to make use of Mr. Whymper to spread a contrary impression. This showed that he deceived others.

Delvig [45]1 year ago
4 0

Answer:

b

Explanation: took the test

You might be interested in
How does Edna’s character illustrate the theme that society pressures women to fill specific roles? Use examples and evidence fr
Y_Kistochka [10]
 Edna Pontellier was a controversial character. She upset many nineteenth century expectations for women and their supposed roles. One of her most shocking actions was her denial of her role as a mother and wife. Kate Chopin displays this rejection gradually, but the concept of motherhood is major theme throughout the novel.
Edna is fighting against the societal and natural structures of motherhood that force her to be defined by her title as wife of Leonce Pontellier and mother of Raoul and Etienne Pontellier, instead of being her own, self-defined individual. Through Chopin’s focus on two other female characters, Adele Ratignolle and Mademoiselle Reisz, Edna’s options of life paths are exhibited.
These women are the examples that the men around Edna contrast her with and from whom they obtain their expectations for her. Edna, however, finds both role models lacking and begins to see that the life of freedom and individuality that she wants goes against both society and nature. The inevitability of her fate as a male-defined creature brings her to a state of despair, and she frees herself the only way she can, through suicide.
8 0
2 years ago
Read 2 more answers
Study the editorial cartoon by Signe Wilkinson. How does the text “ivy U law” on the board show the cartoonists perspective?
Yanka [14]

Answer: I just finished the test, the answer is C.

Explanation:

3 0
2 years ago
Which of these sentences does not contain an adjective? "i took your advice," he said. the delighted crowd cheered loudly and wa
pychu [463]
In the second sentence, the adjective is delighted. In the third sentence, the adjective is large. The first sentence doesn't contain an adjective.
8 0
2 years ago
Read 2 more answers
3. PART A: What does the word "stay" most closely mean as it is used in line 39?
makkiz [27]
It would really depend on what line 39 is but if I had to guess I would guess A. To remain in one place
4 0
2 years ago
Read this excerpt from part two of King Arthur's Socks: A Comedy in One Act.
AnnyKZ [126]
To emphasized their mutual hopes for the future
6 0
2 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • The ____ of young chess players is evident when winning competitors are under age twelve. A. delusion B. collusion C. travesty D
    14·1 answer
  • Which development most aided explorers in their ability to sail the oceans to discover the New World during the Age of Discovery
    5·2 answers
  • You are looking at joining Jim's Gym. Read the extract of their information leaflet below, and correct the error in tense.
    5·2 answers
  • Which event occurred during dorothy parker’s childhood that contributed to the melodrama of her life? her brother died in the sa
    6·2 answers
  • Read the summary paragraph for the article on service and answer the question that follows:
    14·2 answers
  • A group of words with a subject and verb that does not express a complete thought is called a(n)
    11·1 answer
  • Practice choosing formal and academic
    12·2 answers
  • Which statement best analyzes how the author develops the central idea across the paragraphs? Alvarez traces how Trujillo demand
    14·2 answers
  • PLS HELPPP!!!!!!!!!!!!!!! Read the conclusion. Merri shows several different ways that she is adventurous. She has explored many
    9·1 answer
  • Jack climbed out the boat and ran as fast as he could to the beach
    9·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!