answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
viva [34]
1 year ago
15

In "The Nose," Ivan Jakovlevitch, a simple barber, finds a committee-man's nose in his bread. Based on this event, what might Go

gol be saying about people's roles in Russian society? Be sure to use specific details from the story to support your argument.
English
1 answer:
MakcuM [25]1 year ago
5 0
Jakovlevitch is not so much astounded by the fact that he found a nose in a baked roll as he is frightened by the fact that it is a familiar nose, and an official one - belonging to the Collegiate Assessor Kovalev. So, this is a nose with a rank - not high enough to please its owner, but higher than Jakovlevitch's modest social position. Jakovlevitch is afraid: he must have cut off the nose while he was drunk!

Gogol uses the nose to satirize obsessions of Russian society with rank and social status. Kovalev himself is apparently unsatisfied with his status as a civil servant (and that is all he cares about). So, when he sees his nose in a uniform which implies a higher status, he doesn't know what to do, how to behave. He acts as a sycophant. "'How, even so, am I to approach it?' Kovalev reflected. 'Everything about it, uniform, hat, and all, seems to show that it is a State Councilor now. Only the devil knows what is to be done!' He started to cough in the Nose's vicinity, but the Nose did not change its position for a single moment."
You might be interested in
2.PART B: Which TWO details from the text best support the answers to Part A?A“This omission is important not only because it sh
Marat540 [252]

Incomplete question. The full question read;

1. PART A: Which TWO statements describe the central ideas of the text?

A.The only way to combat harmful technology addictions is through the use of similar technology that discourages screen time.

B. Because our society is built around the use of technology, there are no current solutions for technology addictions.

C . Excessive Internet and video game usage hasn’t been defined as an addiction in an official capacity, but it negatively impacts the lives of those who experience it.

D.Internet and video game habits evolve into addictions when the users’ brain is physically altered from their screen time.

E. While internet and video game habits can be inconvenient, they are not addictive and don’t pose any real threats to users.

F. Our society’s dependency on devices makes it difficult to change one’s relationship with technology, but health and technology professionals are exploring solutions.

2. PART B: Which TWO details from the text best support the answers to Part A?

A.“This omission is important not only because it shapes therapists’ and doctors’ understanding of their patients but because without an official DSM code, it is harder to bill insurers for treatment of a specific issue.” (Paragraph 5)

B.“Addiction may not be an official term in the U.S., at least not yet. But researchers and clinicians like Bishop, who avoid using it, are still concerned about some of the patterns of behavior they see.” (Paragraph 11)

C.“Gentile’s definition doesn’t address the questions of whether media can cause changes in your brain or create a true physical dependency.” (Paragraph 14)

D.“Young people with milder problems may learn from their more ‘deviant peers,’ she says.” (Paragraph 27)

E.“How can people, especially young people, forge healthier relationships with technology while continuing to use it every day? Some technologists believe that what has to happen is a change in the tech itself.” (Paragraph 30)

F.“The company has partnered with both UCLA Health and Columbia University Medical Center to research the efficacy of the app, and Zichermann says they plan to seek FDA approval as a ‘digiceutical.’” (Paragraph 42)3

Answer/Explanation:

<u>1. F. Our society’s dependency on devices makes it difficult to change one’s relationship with technology, but health and technology professionals are exploring solutions.</u>

This rightly fits the central ideas of the text because it noted the benefits of technology in our lives, but it stresses the need for balance and that's why mentioned was made about how health and technology professionals are exploring solutions.  

<u>2. F.“The company has partnered with both UCLA Health and Columbia University Medical Center to research the efficacy of the app, and Zichermann says they plan to seek FDA approval as a ‘digiceutical.’” (Paragraph 42)3.</u>

Indeed, this statement rightly agrees with the answer in PART A as it shows practical ways in which solutions are been proferred.

6 0
1 year ago
Which revision of the sentence corrects the faulty parallelism?
Ira Lisetskai [31]
@Emanualgarzaoz2bcj
did you get it?

3 0
2 years ago
Read 2 more answers
Which phrases from each passage support the theme
jeka57 [31]

Answer:

A,D

Explanation:

Just took quiz

3 0
2 years ago
Read 2 more answers
Journey to the end of the earth book summary please
Leya [2.2K]

Answer:

Explanation:

In 'Journey to the End of the Earth' Tishani Doshi describes the journey to the coldest, driest and windiest continent in the world: Antarctica. The world's geological history is trapped in Antarctica. Geoff Green's 'Students on Ice' programme aims at taking high school students to the ends of the world.

3 0
2 years ago
Read the passage from Sugar Changed the World.
LiRa [457]

Answer: "By contrast, the plantation had only one purpose: to create a single product that could be grown, ground, boiled, dried, and sold to distant markets."

Explanation:

<em>Sugar Changed the World </em>is a book written by Marc Aronson and Marina Budhos. In the book, they explore the history of sugar, particularly in slave trade.

In this excerpt, the author's claim is that plantation was considered as a revolutionary way of making sugar: the whole process from planting the seeds to drying and selling it was happening in one place. It was the first time in human history that the farms were organized in such a way. The correct answer is, therefore, the second option.

4 0
2 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • How does the brainstorming method of freewriting help in writing a research paper?
    12·2 answers
  • Lucas was a voracious reader, absorbing novels, biographies, and popoular science books. The word voracious probably means that
    7·2 answers
  • Read this excerpt from "The Mysterious Stranger" using comprehension strategies.
    9·2 answers
  • Read the excerpt below and answer the question.
    12·1 answer
  • Which words did Andrew Jackson choose to give his audience a negative
    15·1 answer
  • What two decimal numbers does 31.99 round to
    13·2 answers
  • For me, reading has always been a path toward liberation and fulfillment. To learn to read is to start down the road of liberati
    9·2 answers
  • In “Lovers’ Infiniteness,” the speaker wonders how he can have “all” his beloved’s love, looking at a series of possible answers
    14·1 answer
  • The storm roiled on the horizon as rough waves rocked the helm of the fishing vessel. The captain had known the storm was coming
    10·1 answer
  • Arrange the letters to form words hint: problems and issues in society
    7·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!