answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Scorpion4ik [409]
2 years ago
12

Read the excerpt from "A Genetics of Justice” by Julia Alvarez.

English
2 answers:
Setler [38]2 years ago
6 0

Answer:

The statement that best analyzes how the author develops the central idea across the paragraphs is Alvarez explains that although her parents reacted differently to the stress they endured, both became silent about the dictatorship.

Explanation:

In this excerpt from "A Genetics of Justice” by Julia Alvarez, talks about the different perspectives people had towards their new freedom and how her parents did not agree in the way they needed to act now in order to be safe, she mentions that even when her father was very active against dictatorship at the beginning he changed through time.

JulijaS [17]2 years ago
4 0

Answer:

Alvarez explains that, although her parents reacted differently to the stress they endured, both became silent about the dictatorship is the correct answer.

Explanation:

The excerpt belongs to A Genetics of Justice, a book written by American author Julia Alvarez, whose family lived i Dominican Republic at the beginning of Rafael Trujillo's dictatorship.

Alvarez explains her parents' attitude towards the situation by saying that, at the beginning, her father would participate in the meetings that planned to invade the island, while her mother would react hysterically to these actions. At the end, her mother continued reacting this way, while her father stopped attending those meetings; even though the narrator does not know for sure why, both parents become silent at the end.

You might be interested in
1. PART A: Which statement identifies the central idea of the text?
kupik [55]

Answer 1:

The correct option is C. While some people support harsher punishment for juvenile offenders, research  and personal stories show how rehabilitation can benefit young people.

Explanation:

This article, on the whole, tries to discuss the facts related to the punishments and rehabilitation of juvenile criminals. The writer discusses that scientific research has shown that juvenile criminals are more subjected to change and rehabilitate if they are guided properly. On the other hand, he also discusses that many people do not support this idea as it is not fair to the adult criminals and they think that all criminals should be punished equally.

Answer 2:

The correct option is C. ‘If we put kids in situations where there’s mentors, where there’s love and  support, they can turn their lives around,’ he says. ‘I’m proof of that.’” (Paragraph  23)

Explanation:

The above statement is a proof to the central idea of the article.  This paragraph proves that if young juvenile offenders like Carvente are given proper mind counselling and rehabilitation, then they can change. This paragraph explains that at a teenage, the criminals do not have a mature brain and if proper counselling is done they can change their mindsets and have a better living opportunity.

Answer 3:

The correct option is A. They explain the actions and opinions of people who are against the idea of  rehabilitating juvenile criminals rather than punishing them.

Explanation:

The paragraphs from 25 to 32 describe the views of some people who are against the idea of punishment discrimination between the adults and juvenile.

Senator Tom Cotton blocked bipartisan legislation that would have  prohibited states receiving federal money from jailing juveniles in adult prisons. The Senator explains the devastation's that will happen if criminal leniency goes awry.

William G. Otis is of the view that both the juvenile and the adults should be punished equally.

Answer 4:

The correct option is D.  It shows how juvenile offenders benefited from the classes and mentoring they  received while incarcerated.

Explanation:

The writer discusses the success stories of rehabilitation of juvenile criminals like Carvente.

Like many others, Hernan Carvente benefited from a second chance. He served four years in jail for his crime. He went through the rehabilitation program during this time which changed him. After jail, he changed completely and completed his bachelors.

3 0
2 years ago
How does Washington Irving’s use of the third-person omniscient narrator in "Rip Van Winkle" affect the meaning and development
Tomtit [17]

Use of third person omniscient narrator allows the author to give the reader the private and intimate details about Tom's life and character.

<u>Explanation:</u>

In "The devil and Tom Walker", Washington Irving makes use of third person narrative. With the use of this, he makes the readers know about the private and intimate details about the life of Tom and his character.

For example he describes the unhappy marriage : her voice was often heard in wordy warfare with her husband; and his face showed that their conflicts were not simply confined to words. If it was told in the first person point of view, it would have told intimate but inaccurate details about Tom which would have been biased.

5 0
2 years ago
Read 2 more answers
An airplane takes off when the upward force beneath its wings is greater than the downward force of gravity. Starting from when
alexandr1967 [171]

Answer:

There's no short answer.

Explanation:

The engines start working by burning fuel, this in turn starts turning the engine blades and the blades suck in air and push it out from the back of the engines. This creates a force that pushes the airplane forward. As the volume of air that goes in and out of the engines increase, so does the kinetic energy the airplane has. At a specific speed, depending a lot of factors such as the weight of the airplane, the length of the wings etc, the force that the moving air provides from beneath the wings surpasses the force of gravity that is applied to the plane, the plane takes off.

I hope this answer helps.

7 0
2 years ago
1. The kite festival once marked the arrival of spring in Pakistan. People gathered with their handmade kites and battled over w
FromTheMoon [43]

the correct answer is B :) hope this helps

6 0
2 years ago
Write two to three sentences that describe Thoreau’s viewpoint in this passage.
Deffense [45]
Thoreau's <em>overall</em> viewpoint was that it was in solitude with nature that a man could really learn to thrive. He argued that a life of luxury was an unnecessary one and that a man could easily make a living without even having to sweat if he would just strip his life of unneeded, materialistic items. I hope this helps, although I am not sure how to narrow this down seeing as your question is incomplete. 
3 0
2 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Read the sentence.
    6·2 answers
  • A poem’s rhyme scheme is usually marked with
    7·2 answers
  • Which word in the passage might be unfamiliar to the audience and therefore hurt the speakers relationship with them?
    12·2 answers
  • What is the difference between trial by jury and trial by accusation how is one a witch hunt
    7·2 answers
  • In “exhalation,” why had no other anatomist tried a brain dissection before the narrators attempt?
    13·2 answers
  • Which statement correctly compares Steve's journal entry and the screenplay in Monster?
    5·2 answers
  • Many plays and novels use contrasting places (for example, two countries, two cities or towns, two houses, or the land and the s
    7·1 answer
  • Which two lines in the poem indicate its theme?
    12·2 answers
  • Read this excerpt from Anne Frank Remembered. He didn't get angry, he just shrugged and shook his head at me. "Go upstairs to my
    13·2 answers
  • Which type of context clue would help define the word chary in the sentence below?
    5·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!