Answer: to reveal that dictators manipulate others and use deception to further their ambitions.
Explanation:
Orwell's main purpose in this passage is to reveal that dictators manipulate others and use deception to further their ambitions.
Despite the famine and the food situation, Napoleon was well aware of the bad results that might follow if the real facts of the food situation were known, and therefore he decided to make use of Mr. Whymper to spread a contrary impression. This showed that he deceived others.
Answer:
D. mockery of the truth
Explanation:
From the passage, the writer bemoans the lack of teachers and accessibility of teachers certified in areas they need to teach. He complains about the lack of access to basic learning opportunities.
The writer further adds that the Supreme Court has ruled that states are allowed to remove race as a factor in college admissions, he fears that schools will become more segregated.
The writer doesn't believe that students have equal opportunities of learning and this was the biggest mockery of truth.
Answer:
C. "Getting lost" refers to the sensation of losing one's self in a group and even after, shortly affecting memory and self-image.
Explanation:
The idea of "getting lost" in a group can most definitely mean that a person has lost his personal values and beliefs by joining a group and adapting to the values of the group.
When a person loses himself in a group, he loses his self-image and he feels disillusioned.