Answer:
C: She wishes to calm Mary and cover up her own lack of composure.
Explanation:
Jane Austen's "Persuasion" revolves around the life of a young woman named Anne Elliot and her struggles with family, love, and friendship. The novel deals with the common themes of social status, class rigidity, marriage, and one's profession as deemed 'fit' in a society.
In the given passage from the text, Mary revealed she saw Mr. Elliot and Mrs. Clay together which Anne denied for Mr. Elliot <em>"was to leave Bath at nine this morning, and does not come back till to-morrow."</em> But when Mary insisted it was them, Anne had no choice but to go and see for herself. She did it mainly to calm Mary and also to hide her embarrassment in not knowing what is really going on or who Mr. Elliot really is.
Thus, the correct answer is option C.
I would go with B, I do not for sure know the answer but that is the one that seems to make the most sense
Formal diction
Douglass's use of the words "severe trial" and "departure", as well as his sentence structure shows a more formal diction. He is basically saying nothing stopped him from leaving. However, he uses much more formal diction. Imagery is the creation of images in the reader's mind through description. There are no images in the reader's mind from this excerpt. There are also no elements of sentiment in the passage or subjectivity.
the correct answer is B: Europeans do not see Indians as civilized people