answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Aneli [31]
2 years ago
13

Read these sentences from Hafiza's essay comparing biographies and autobiographies.

English
2 answers:
Neporo4naja [7]2 years ago
3 0

Answer:

B. "Enrique's palms burn when he holds on to the hopper. He risks riding no-hands. Finally, he strips off his shirt and sits on it."

C. "Enrique's head throbs. The sun reflects off the metal. It stings his eyes, and his skin tingles. It drains the little energy he has left."

Explanation:

This is a biography because it is solely about Enrique's experience, and these quotes justify that.

kykrilka [37]2 years ago
3 0

Answer:

Yes that answer is B and C

Explanation:

I took the quiz on edge

You might be interested in
Which sentence contains parallel structure? Mekhi was finally finished with his chemistry homework. Mekhi finished his chemistry
mrs_skeptik [129]

Answer: Mekhi finished his chemistry homework and then finished his essay

Explanation: I took the pre test and got it right, got my answer from quizlet

4 0
2 years ago
NEED ANSWER NOW! PLEASE =)
alina1380 [7]

Read the passage from Elizabethan Etiquette.

<em>The Elizabethan era, the years between 1558-1603 when Elizabeth I reigned as Queen of England, is known for its emphasis on courtly manners. The most esteemed book on the subject was Castiglione's The Book of the Courtier, also referred to as The Courtier. The Courtier was translated from its original Italian into English in 1561, and its rules were carefully followed by the highest-ranking courtiers of the day.</em>

Question: According to the passage, society first began to closely follow etiquette rules when:      

Options:

  • Elizabeth I started her reign as Queen of England.
  • Queen Elizabeth read Castiglione’s The Courtier.  
  • Castiglione’s The Courtier was translated into English.
  • Manners became linked with the Italian and English courts.

Answer: The correct answer is: <u>Castiglione’s The Courtier was translated into English. </u>

Explanation: The passage mentions the following: ''<em>The Courtier was translated from its original Italian into English in 1561, and its rules were carefully followed by the highest-ranking courtiers of the day.'' </em>Based on this, we know that society began to carefully and closely follow etiquette rules when The Courtier was translated into English. The Courtier was produced by Thomas Hoby and translated from Italian to English in 1561. It dealt with issues of behavior, etiquette and morals.  

4 0
2 years ago
Read 2 more answers
Aldous Huxley's novel Brave New World starts with an introduction to a state in which the authorities try to control society by
borishaifa [10]

Answer:

The idea of controlling humans through biological engineering is an example of

B) dystopian

context with an extreme form of state control. Such a context fits in the genre of science fiction because

B) depends on technology to create the world.

Explanation:

Dystopian literature came as a response to utopian fiction. While a utopia concerns the perfect world, dystopian settings present lack of humanity, excessive control and violence, often justified by the government as being the means to achieve the greater good. That is the type of reality presented in "Brave New World". Human beings are no longer free to choose. They are no longer free to even be born. They are created in labs, where their function in life is already predetermined. Some are created to be highly intelligent while others are meant to be slow in order to perform menial jobs.

This is a perfect fit for the science-fiction genre. This type of genre relies heavily in the possible destructive influence of technology over our lives. The story is often set in the future, when a much more advanced society depends completely on technology to function and survive. In "Brave New World", control comes through technology. It is the means to create as well as destroy life.

4 0
2 years ago
Which statement best explains duke orsino’s inner conflict in the passage
Darya [45]

Answer:Duke Orsino loves a woman who is in mourning.

-Duke Orsino loves a woman who has taken vows as a nun.

-Duke Orsino loves a woman who loves another.

-Duke Orsino loves a woman who is unaware of his

Explanation:

3 0
2 years ago
Which parts of these excerpts indicate that soldiers are completely unprepared to fight in a war?
jasenka [17]
The correct answer for the question that is being presented above is this one: "But someone still was yelling out and stumbling,
<span>And flound'ring like a man in fire or lime... </span>
Dim, through the misty panes and thick green light,
<span>As under a green sea, I saw him drowning. "</span>
6 0
2 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Grady swims in the ocean what sphere is that
    15·1 answer
  • Using what you learned about word origins and word parts, match the words to their respective meanings.
    7·2 answers
  • Read paragraph 5 from Chapter 1 of I Know Why the Caged Bird Sings by Maya Angelou and answer the question. The town reacted to
    13·2 answers
  • What is the difference between internal and external conflicts
    12·1 answer
  • By organizing her main points and subpoints visually in one document, Hannah sees the ideas listeed in order. In this manner, sh
    9·2 answers
  • Mike lives in the northern United States (in Minnesota) and Nick lives in the southern United States (Louisiana). When they both
    6·1 answer
  • "To persuade my audience that the National Park Service should reduce the number of camp sites in national parks by 50 percent"
    12·1 answer
  • Based on the details of the folktale, what was very important to the people who told “How Nehemiah Got Free” to their children?
    6·1 answer
  • Read the sentences.
    15·2 answers
  • What is the most likely reason that the author begins and ends the text with the larger conversation about carbohydrates in the
    15·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!