answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Zinaida [17]
2 years ago
6

Which statement best states the claim, or main point, that Bacon builds upon in this passage?

English
1 answer:
Montano1993 [528]2 years ago
7 0

Part A was which statement best states the claim, or main point, that Bacon builds upon in this passage?

A. Holding high office causes people to do evil.

B. Holding high office is one of the noblest aspirations.

C. Holding high office has costs as great as any of the benefits.

D. Holding high office helps people serve others in many ways.

Answer:

C. Holding high office has costs as great as any of the benefits.

Explanation:

The statement that best states the claim that Bacon made in the passage is the third statement because it shows that holding high office comes at a great cost and that highly placed powerful people are really servants, both to the state, fame, or business which takes away a degree of their freedom.

Therefore, the correct answer is C. Holding high office has costs as great as any of the benefits.

You might be interested in
In Gothic literature, the way a character’s traits are revealed often helps to contribute to the ______in the novel.
Alex
Engagement in the novel
6 0
2 years ago
Read 2 more answers
What is the best summary of this paragraph?
Lina20 [59]

Answer:

C

Explanation:

For the most part of the war, armies preserved old military tactics (fieldwork) of espionage rather than fully adapting to new techniques.

Here's why the other answers are incorrect:

A) "Photography and the telegraph brought some technological advances" in comparison to the previous wars, so A is incorrect. Intelligence was, for the most part, gathered in the same ways it had been previously, but these new technologies were still utilized.

B) Photograph and the telegraph are mentioned, but they are not the main point of the paragraph. Basically, "although the use of photography and the telegraph brought some technological advances," this fact is only being mentioned in the paragraph to emphasize the minimal progress of "the means of obtaining military intelligence," as intelligence was often still "gathered in simple ways" only. Armies "still relied on fieldwork." So B is incorrect.

D) Option D only refers to one source of information in the paragraph, "runaway slaves;" it does not fully or efficiently summarize the paragraph.

7 0
2 years ago
Read 2 more answers
Read the paragraph and "The Second Coming" and answer the question.
slega [8]

Answer:

The excerpt from the poem that suggests the inevitability of the result Okonkwo fears is "The ceremony of innocence is drowned; "

Explanation:

The biggest fear of Okonkwo is to see the traditions and beliefs as well as the kind of life that mane ancestors preserved in African villages doomed because of modernization and influence of cities and the new kind of life, the sentence "The ceremony of innocence is drowned " talks about how this invasion is destroying everything that was natural and sacred.

5 0
2 years ago
Read 2 more answers
How has Wade's preparation for the egg hunt paid off with the completion of the first gate?
Mrac [35]

Wade preparation for the egg hunt paid him off by offering him a hint about the location of the jade key.

Explanation:

Wade who is the main protagonist in the novel ready player one will train and prepare himself hard and turned into a gunter.

Gunter is nothing but the one who tends to hunt eggs.

Wade used to prepare himself for hunting the eggs without getting caught by his aunt stack. She always used to verbally abuse her nephew along with her boyfriend Rick.

Those preparation finally paid him off when he successfully completes the first gate which further gives him a clue about the location of the jade key.

6 0
2 years ago
Someone plz help its 3.3.9 Practice: complete your assignment English 10 Sem 1
Gre4nikov [31]

Ramayana: the culture behind the poem

The<em> Ramayana</em> is an ancient Indian epic poem written in sanskrit by the hindu <em>Valmiki</em>. This was considered to be highly important within the Indian community, especially among the representation of the god Vishnu on Rama's character in the story. The author narrates the struggle of the prince Rama -considered the 7th avatar of god Vishnu- which tries to rescue his wife, the goddess Sita from the demon king Ravana. This essay aims to analyze and share the context behind the story of the<em> Ramayana </em>to understand better the culture behind it.

The <em>Ramayana</em> belongs to the genre of itihāsa, which is defined as a narrative of past events that includes teachings on the goals of human life. So, the context of the poem develops in the exploration of the ideal relationships among humans and the constant battle between good and evil. In addition, this is an important literary works on the ancient India and it have had a huge impact of culture and art because of the meaning the story may have regarding the Hinduism which is considered to be one of the most prominent religious in the world.

The symbolic significance of Ramayaana has been interpreted in different ways, but it mainly represents the vulnerabilities to which human beings are vulnerable  due to their weaknesses and impurities, as well as the conflict between good and evil forces that might arise from them, so it may have a theological symbolism due to the "religious ideals" which also teaches valuable lessons related to family morals and human life.

However, there is a huge difference between the interpretation of the Ramayana text and the illustration. According to the text, this epic poem follows theological and social symbolisms due to the teachings of morals and human life but with religious ideals. On the other hand, the illustration was followed with the Indian method, it is to capture several episodes of the story in one so that the characters appear more than once in the same painting.

In conclusion, the Ramayana is an epic poem considered as sacred among the Indian culture and if you read it, you will learn some principles and ideals of the Hinduism and people who are behind it.

4 0
2 years ago
Other questions:
  • Which of the following interview questions are unlawful? Select all that apply.
    10·2 answers
  • Select all that apply. Choose the answer that best describes the form of bias expressed in the following problem. A reporter who
    15·1 answer
  • In at least one hundred words, how did Sarah Orne Jewett and Bret Harte develop Realism in “A White Heron” and “Tennessee’s Part
    10·1 answer
  • What technique does Martin Luther king jr. Use by comparing justice to an injured person in this passage from his nobel peace pr
    9·2 answers
  • Which of the following natural philosophers ("scientists") lived during Christopher Marlowe's lifetime? Select all that apply.
    12·2 answers
  • In a particular scene, we are introduced to Laura, who appears a little tense and scared; it is evening and we see her chopping
    12·2 answers
  • HELP MAX POINTS ( Read the boarded window by, Ambrose Bierce.) Create an alternative ending for the story you read in the lesson
    10·1 answer
  • The moment that Zaroff decides Rainsford will not be a hunting partner, but a huntee is very clear. Find and write down the two
    9·1 answer
  • In "The Gift of the Magi," O. Henry most likely uses the irony of the couple's gifts to express the theme that
    5·2 answers
  • Circle the correct answer.
    6·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!