Perhaps economy is the answer
For nearly a year, I sopped around the house, the Store, the school and
the church, like an old biscuit, dirty and inedible. Then I met, or rather got
to know, the lady who threw me my first life line.
Which phrase from the passage most helps the reader to identify author Maya
Angelou’s viewpoint about Mrs. Flowers?
I sopped around the house
an old biscuit
dirty and inedible
threw me my first life line
The phrase from the
passage most helps the reader to identify author Maya Angelou’s viewpoint about
Mrs. Flowers is ‘threw me my first life line’.
Answer:
As sugar became increasingly available to the English, they wanted to acquire even more of it.
Explanation:
This is the only option that can be inferred from the things stated in the excerpt. We can see that King Henry III negotiation skills had nothing to do with the amount of sugar he could get, as it was difficult for everyone to buy it. Sugar was very scarce and therefore very expensive. The passage doesn't describe England as the one that dominated trade with the Muslim World before Venbice did, so we can't infer it. It could be true or not, the text doesn't have the information to know it, we only are informed that when Venice took control, the sugar trade was expanded making the fairs unecessary.
<u>The thing that we know is that the English always bought more and more sugar as it was more available, King Henry III first bought three pounds, then four, later three hundred, one hundred years later the English bought thousands of pounds.</u> Therefore the demand increased.
Answer and Explanation:
As Nelly narrated her story and described events that occurred in the lives of certain characters/people during the previous winter, Lockwood, a stranger, was being entertained up to a point that Nelly wondered how long Lockwood would remain a stranger without falling in love with one of the characters: Catherine. Thus, Nelly hoped that Lockwood would fall in love with Catherine, and marry her. However, although Lockwood saw the possibility of falling in love, he doubted that his love would ever be reciprocated because he was not from the same hometown or land as Catherine.