answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
masya89 [10]
2 years ago
6

Astronomers theorize that a black hole forms when a massive object shrinks catastrophically under its own gravity, leaving only

a gravitational field so strong that nothing escapes it. Astronomers must infer the existence of black holes, which are invisible, from their gravitational influence on the visible bodies surrounding them. For example, observations indicate that gas clouds in galaxy M87 are whirling unusually fast about the galaxy’s center. Most astronomers believe that the large concentration of mass at the galaxy’s center is a black hole whose gravity is causing the gas to whirl. A few skeptics have argued that the concentration of mass necessary to explain the speed of the whirling gas is not necessarily a black hole: the concentration in M87 might be a cluster of a billion or so dim stars. The same hypothesis might have been applied to the galaxy NGC 4258, but the notion of such a cluster’s existing in NGC 4258 was severely undermined when astronomers measured the speed of a ring of dust and gas rotating close to the galaxy’s center. From its speed, they calculated that the core’s density is more than 40 times the density estimated for any other galaxy. If the center of NGC 4258 were a star cluster, the stars would be so closely spaced that collisions between individual stars would have long ago torn the cluster apart.
1. The skeptics mentioned in the first paragraph would be most likely to agree with the astronomers mentioned in line 13 about which of the following statements concerning the galaxy M87?(A) The speed of the gas whirling around the center of M87 is caused by a dense object that is not a black hole.(B) The concentration of mass at the center of M87 is probably a large cluster of dim stars.(C) The presence of a black hole at the center of M87 is the most likely explanation for the speed of the gas whirling about the galaxy’s core.(D) The speed of the gas whirling around the center of M87 is caused by a large concentration of mass at the core of M87.(E) The gravitational influence of a star cluster would not be strong enough to account for the speed of the gas whirling around the core of M87.2. The passage asserts which of the following about the existence of black holes?(A) Astronomers first speculated about the existence of black holes when they observed gas whirling around the center of a particular galaxy.(B) Evidence used to argue for the existence of black holes is indirect, coming from their presumed effects on other astronomical bodies.(C) Recent observations of certain astronomical bodies have offered proof.(D) A considerable body of evidence suggests the existence of black holes, even though their behavior is not completely consistent with the laws of physics.(E) Many astronomers are skeptical about certain recent evidence that has been used to argue for the existence of black holes.3. Which of the following, if true, would most clearly undermine the possible explanation for the whirling gas in M87 that is mentioned in the last sentence of the first paragraph?(A) The stars in a star cluster at the center of M87 could exert a strong gravitational force without tearing the cluster apart.(B) A cluster of stars at the center would preclude the existence of certain other astronomical phenomena that have been observed at the center of M87.(C) The stars within many existing galaxies, such as NGC 4258, are more closely spaced than are the stars within the core of M87.(D) Only one other galaxy has been observed to contain gas clouds whirling about its center as they do about the core of M87.(E) The gravitational force of a cluster of a billion or so dim stars would be sufficient to cause a whirling ring of gas and dust to collect around the center of a galaxy.4. The passage is primarily concerned with(A) explaining why a particular phenomenon is so rare(B) criticizing a method used to gather data about a natural phenomenon(C) considering possible instances of a particular phenomenon(D) distinguishing among several different kinds of natural phenomena(E) questioning a widely accepted explanation for an unusual phenomenon
English
1 answer:
Yanka [14]2 years ago
6 0

Explanation:

The black holes are formed when a sun dies.

The sun blasts and it forms a black hole which is in visible to the naked eye.

When something is pulled inside a black hole, the matter is squeezed.

You might be interested in
Write an essay of at least 150 words describing one of the main themes of "A Wedding Gift." Use details from the story to suppor
Leno4ka [110]

Answer:

The theme chosen for the rehearsal was: The importance of the wedding gift for Indian culture.

Explanation:

Wedding gifts are a very important point to highlight in the most different cultures in the world. In all regions, this type of gift is very welcome and while some countries, the gift does not have to be something thought out, elaborated (and sometimes not even given), in India it is taken very seriously.

For the Indians, the wedding gift means a lot to the bride and groom and always has to be given an object that is very useful and functional that helps in domestic life and brings beauty to the home.

Plates, cutlery, glasses, furniture are the most prominent wedding gifts in this culture. This says a lot about the affection and care that guests have with the bride and groom. This indicates that the guests want to help with domestic life.

This vision of the present is very beneficial because it avoids the economic expense and the purchase of expensive, garish things that are useless, besides occupying space and dust. In addition, gift-giving narrows the bonds between families and friends, which is one of the most important bonds we have.

3 0
2 years ago
Read the excerpt below and answer the question. Iron and steel do not tangle like thread, cord, or rope. Perhaps chain tangles l
larisa86 [58]
I would say B. I'd say this because he's not exactly menatlly insane(as is A). But he's doesn't exactly seem okay. Also, at the end, the wuestion is asking what kind of situtation is he in because of his BREATHLESS TONE. I think thats especially important.
6 0
1 year ago
Read 2 more answers
Of their married felicity but little is known, perhaps for the reason that Tennessee, then living with his partner, one day took
Svet_ta [14]

The themes of friendship and loyalty are developed in the first excerpt from Bret Harte's "Tennessee's Partner" by suggesting three infidelities, since the character Tennessee courted his Partner's wife, and the bride accepted him, but later on she abandoned him and went out with another man. The excerpt also suggests a strong affection and loyalty from Tennessee's Partner towards Tennessee, even though he has stolen his wife. The second excerpt likewise reflects Tennessee's Partner's unconditional affection and admiration for Tennessee, even after his death. The character's delirium is making him seeing his beloved friend, whom he fondly calls "old girl", coming his way. He struggles to accomplish his goal of putting him (his dead body) in the cart.  

3 0
2 years ago
Read the excerpt below and answer the question.
liberstina [14]

Answer:

C)This metaphor is significant because water is a symbol of youth and beauty, which the mirror reflects.

Explanation:

Metaphor is a figure of speech widely used in poems, because it is a figure of expressive content. Through the use of metaphor, the author can produce phrases of figurative meanings, through comparisons between two things that will bring a poetic and expressive meaning to a given phrase.

We can see an example of this, in the question above, where the author uses the metaphor to compare a mirror with a lake, in a very poetic way. This is because the mirror has the ability to reflect the image that is placed in front of you, when the woman places herself in front of the mirror she sees her young and beautiful image. Youth and beauty can be symbolized through the water of a lake that remains youthful for eternity and owner of a beauty reflected in its waters.

8 0
2 years ago
These next few scenes are all very short. How would you label the element of plot for the part of the story we are in (rising ac
Dvinal [7]

Answer: Please post the scenes in order for us to help you.

5 0
2 years ago
Other questions:
  • which sentences use rhetorical devices? a. the cat leaped over the table and broke the expensive vase. b. most people today read
    15·2 answers
  • In Shakespearean times what bodily organ was associated with love?
    14·2 answers
  • Does the hospital have _____ open position for ________ x-ray technician?
    7·1 answer
  • What is the following key word used for? afterwards sequence, adding an idea, explanation or illustration, emphasis and purpose,
    9·2 answers
  • Why is it important to consider your readers' opinions when writing an argumentative research essay?
    5·2 answers
  • Read the excerpt from The Hot Zone and the summary that follows it. Half of this biocontainment operation was going to be news c
    13·2 answers
  • Persuading a peace activist to support a war involves
    5·1 answer
  • Which two pieces of information can help you determine whether the following source is reliable?
    15·1 answer
  • According to paragraph 45, how are phone sensor attacks developing over time?
    6·1 answer
  • Which statement best describes the bankers actions developed the theme of the story the bet?
    6·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!