answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Kamila [148]
2 years ago
14

Which of the following best describes Upton Sinclair, Ida Tarbell, and Frank Norris's impact on journalism? They were among the

first to publicize immoral, corrupt practices of large industries. They pointed out how racial discrimination still plagued America, even after the Civil War. They spurred the Supreme Court to break up the Standard Oil Trust. They discouraged readers from taking action against corruption.
English
2 answers:
True [87]2 years ago
6 0

Upton Sinclair, Ida Tarbell and Frank Norris were amont the first journalists to publicize immoral, corrupt practices of large industries during the Progressive Era.

Upton Sinclair was an American writer who won the Pulitzer Prize. In 1904, Fred Warren, editor of the socialist newspaper Appeal to Reason, commissioned him a report on the bad practices of the food industry that would become the novel The Jungle, an unprecedented sales success and a huge international commotion.  As a consequence, President Theodore Roosevelt received the author in the White House and put in place laws to ensure the quality of food for human consumption.

Ida Tarbell was an American professor, writer and journalist, considered one of the main "muckrakers" of the Progressive Era.  She is known for her research on John D. Rockefeller and the Standard Oil Company; her investigations exposed the unfair monopolistic practices carried out by the company until the Supreme Court decided to dissolve the monopoly.

Frank Norris was an American correspondent and novelist. Between 1895 and 1896, he worked as a correspondent in South Africa. Between 1896 and 1897, he was assistant editor of the San Francisco Wave. During the Spanish-American War, Norris was a correspondent in Cuba for McClure's magazine, being critical of American interventionist policies in the war.

Sloan [31]2 years ago
3 0

The correct answer is A. They were among the first to publicize immoral, corrupt practices of large industries.

Explanation:

Upton Sinclair was a writer and journalist mainly known for his novel "The Jungle" that denounced the sanitary conditions in the industry, especially the conditions in the industry of slaughtering and distributing the meat of animals by the beginning of the 20th century. On the other hand, Ida Tarbell who was also a journalist during the Progressive Era wrote multiple articles and a book that focused on the Industry of Oil and criticized the corruption in this industry including tariffs and labor practices. Finally, Frank Norris who also lived during the Progressive Era and was a journalist focused on writing about the corruption of corporate monopolies (industries that won a specific service or product in an area) and the way these caused negative consequences on the general population.

This means, all of them (Upton Sinclair, Ida Tarbell, and Frank Norris) were journalists that focus on denouncing the negative aspects of different industries (meat industry, oil industry and monopolies) including the corruption and immoral practices in them, which was not common during this historical period. Thus, the best statement that describes these three journalists and writers is that "They were among the first to publicize immoral, corrupt practices of large industries".

You might be interested in
Some districts and states are embracing online learning as a so-called “disruptive innovation,” in which difficult circumstances
inessss [21]
I believe that it's C.
5 0
2 years ago
Read 2 more answers
Read the passage from Sugar Changed the World. In 1806, the antislavery forces brought a new bill before Parliament that would l
Alenkinab [10]

Answer:  The authors provide a primary-source quotation from a British abolitionist named William Wilberforce.

Explanation:  It takes some careful reading of the article to match the content of the article with the descriptions in the answer options.

The first option is misleading. The passage mentions "the new bill that would limit British involvement in the slave trade" but there is no detail.

The second option is also misleading. The passage mentions "economic force" but there is no detail.

The fourth option is misleading. The passage mentions "Bristol, a port city with a harbor filled with slave ships" but there is no summary of that article.

The path to the right answer is paying attention to the point of the question:  "to support the claim that many people joined the antislavery movement for moral reasons"

The correct answer refers to the sentence " William Wilberforce, another leader of the abolitionist cause, felt the new mood in his country. "God can turn the hearts of men," he marveled."  Infer that moral reasons are tied to the notion that God can change hearts.

7 0
2 years ago
Read the excerpt from The Dark Game,
Stella [2.4K]

Answer:

The answer is C.

Explanation:

edge2020-2021

5 0
2 years ago
Read 2 more answers
The meadow slowly came to life as the sun came up change into descriptive sentence
I am Lyosha [343]
Maybe you could do...
The meadow's water glistened as the sun rised
As the sun rose, the crystal-like water shined 
Hope it helps!!


3 0
2 years ago
Describe social expectations during the Victorian period and how they are reflected in the literature you have read throughout t
Gre4nikov [31]

The Victorian Era was known as the period where Queen Victoria ruled England. It lasted 68 years, as Queen Victoria assumed the role in 1837 until 1901. It is the longest reign that a British monarch has had.

This period was known for having a hierarchy based social order. As Queen Victoria wanted to regain some of the lost respect the public had towards the Kingdom, society started to benefit those with "noble titles", which were granted by the Queen to a selected number of individuals. This produced a pronounced form of classism an among British society, as middle-class citizens often lost their jobs to people with a certain relation to those who had honorific titles. It was an era of high expectations, as people often were prejudices towards others due to their background.

4 0
2 years ago
Other questions:
  • What does the line "Britannia droops the pensive head" imply?
    7·1 answer
  • McCarthyism began with ______. mass hysteria the 1950s paranoia that the world was going to end propaganda that made people fear
    15·2 answers
  • What elements make on of the poems sound more like normal speech? Which one and why? "Pied Beauty" by Gerard Manley Hopkins to "
    12·2 answers
  • Which section of a narrative reveals theme? Climax Exposition Resolution Rising action
    10·1 answer
  • Which quotation from the essay helps to create an affectionate tone in "Here is New York"?
    12·2 answers
  • What does Wiesel use here to develop his claim?
    13·1 answer
  • What does the writer imply in this line from the excerpt?
    9·1 answer
  • Evaluate the reasoning the author uses to support his argument that when it comes to America’s obsession with youth, “nothing ha
    14·1 answer
  • Drag each tile to the correct box.
    7·1 answer
  • Write an original short story which clearly illustrates the friendship between a boy and his dog. 350 words ​
    8·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!