Answer: The authors provide a primary-source quotation from a British abolitionist named William Wilberforce.
Explanation: It takes some careful reading of the article to match the content of the article with the descriptions in the answer options.
The first option is misleading. The passage mentions "the new bill that would limit British involvement in the slave trade" but there is no detail.
The second option is also misleading. The passage mentions "economic force" but there is no detail.
The fourth option is misleading. The passage mentions "Bristol, a port city with a harbor filled with slave ships" but there is no summary of that article.
The path to the right answer is paying attention to the point of the question: "to support the claim that many people joined the antislavery movement for moral reasons"
The correct answer refers to the sentence " William Wilberforce, another leader of the abolitionist cause, felt the new mood in his country. "God can turn the hearts of men," he marveled." Infer that moral reasons are tied to the notion that God can change hearts.
Maybe you could do...
The meadow's water glistened as the sun rised
As the sun rose, the crystal-like water shined
Hope it helps!!
The Victorian Era was known as the period where Queen Victoria ruled England. It lasted 68 years, as Queen Victoria assumed the role in 1837 until 1901. It is the longest reign that a British monarch has had.
This period was known for having a hierarchy based social order. As Queen Victoria wanted to regain some of the lost respect the public had towards the Kingdom, society started to benefit those with "noble titles", which were granted by the Queen to a selected number of individuals. This produced a pronounced form of classism an among British society, as middle-class citizens often lost their jobs to people with a certain relation to those who had honorific titles. It was an era of high expectations, as people often were prejudices towards others due to their background.